Politika

Pao prijedlog Proračuna – izjave aktera

Ne stišava se bura oko prekida jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Ploča gdje nije izglasan novi Proračun za 2015. godinu. Pločanima se smiješe novi izbori za članove Gradskog vijeća ali i Gradonačelnika ukoliko se do kraja tekuće godine ne smire duhovi u vladajućoj koaliciji i ne izglasa Proračun.

Podsjetimo, od 17 vijećnika na početku sjednice prisustvovalo je njih 15, a nije došlo dvoje vijećnika vladajuće koalicije Tonka Lovrinov (HDZ) i Zvonko Jerković (HSS) što se kasnije pokazalo presudnim.

Sa raznih portala smo prikupili najzanimljivije izjave aktera jučerašnje prekinute sjednice.


“Mi smo napustili sjednicu jer nisu htjeli s dnevnog reda maknuti prijedlog o koeficijentima plaća zaposlenih u gradskim službama, odluku o raspisivanju referenduma o TE Ploče, jer Ministarstvo uprave smatra kako takav referendum nije legalan, a htjeli su uvesti i prirez na porez na dohodak građanima Ploča”, objasnio je razloge za napuštanje sjednice predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Toni Zmijarević.

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić misli suprotno, a o samoj nakani smanjenja plaća u gradskoj upravi rekao je:

„Jedinstveni su kada je u pitanju njihov džep. Zbog novih državnih mjera, gradski proračun gubi preko 1,2 milijuna kuna, koje ćemo pokušati kompenzirati uvođenjem prireza i restrikcijama u gradskoj upravi. Prosječna neto plaća zaposlenika u gradskoj upravi je 5 600 kuna, a imaju i sve moguće beneficije. Na meni i mojim zamjenicima biti će najveće uštede. Plaće u gradskoj upravi su znatno veće nego u državnoj upravi. Sada zaposlenici gradske uprave Ploča, od kojih samo manji broj ima visoku stručnu spremu, kako sam informiran, spremaju  tzv. tihi štrajk. Građani Ploča misle da ga oni provode već godinama“.

Predsjednik pločanskoga Gradskog vijeća Davor Mihaljević (HDZ) smatra kako nema ništa sporno u donošenju odluke o koeficijentima plaća zaposlenih te da bi njihovo nedonošenje u konačnici moglo značiti da dio zaposlenika neće dobiti plaću.

“Četiri upravna odjela smo sveli na jedan, s jednim pročelnikom, i u tom slučaju imamo nova radna mjesta. Dužni smo zato donijeti nove koeficijente kako se ne bi dogodilo da ne ostanu bez koeficijenata, a u konačnici možda i plaće”, rekao je Mihaljević.

Ostaje za vidjeti kako će se riješiti ova trakavica oko izglasavanja novog Proračuna i slijede li nam zaista novi izbori.

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni