Politika

PALA CIJENA MANDARINA Proizvođači u panici: otkupni centri prvu klasu plaćaju od 2.50 do 2.70 kuna

Otkupne cijene mandarina počele su padati što je bilo i za očekivati s obzirom da dozrijevaju i kasnije sorte mandarina zbog čega je povećana ponuda ovoga voća.

Kilogram mandarina prve klase otkupljuje  se po cijeni od 2,50 do 2.70 kuna po kilogramu dok se niže klase otkupljuju po cijeni od 0.80 do 1,50 kuna.

S obzirom na povećanje cijene poljoprivrednih proizvoda neretvanski voćari se nadaju da će i prodajna cijena mandarina biti veća u usporedbi s prošlom godinom. Ako cijena i ove godine bude loša, zbog visokih troškova proizvodnje i gomilanja gubitaka mnogi poljoprivrednici će napustiti proizvodnju mandarina. Donja granica rentabilnosti proizvodnje mandarina, po mišljenju agronoma, trebala bi biti 2,50 kuna po kilogramu (od prve do zadnje mandarine) s obzirom na visoke troškove proizvodnje.


Sve ispod toga je gubitak u kojem proizvodnja ne donosi zaradu, piše Dubrovački vjesnik.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni