Politika

Ovo je šest Neretvana koji su obilježili 2016. godinu

Svaki izbor izaziva reakcije, pa će ih tako sigurno izazvati i ovaj. Upozoravamo kako ovo nije popis najboljih Neretvana i Neretvanki, nego onih koji su na bilo koji način, pozitivan ili negativan, ostavili trag u protekloj godini.


Božo Petrov U godinu je ušao kao razočaravajuće neodlučni potpredsjednik Vlade, a iz nje izlazi kao obećavajući rezolutni predsjednik Sabora.

Nikola Grmoja Prčeviti Metkovac postao je nacionalna politička zvijezda. Sa svim svojim vrlinama  i manama, među kojima se posebnu ističu brzopletost i nepromišljenost što se najbolje pokazalo u slučaju Ivane Ninčević Lesandrić koju je Most prvo predstavio kao kandidatkinju za splitsku gradonačelnicu, da bi je potom, nakon (kasno) uočene proceduralne greške, prebacio u utrku za splitsko-dalmatinsku županicu.

Vlaho Orepić Poglavica dugi jezik. Iako bi ministar policije trebao šutjeti, on to ne želi. U politiku se bacio na glavu, baš nas zanima kakav će iz nje izići.

Ante Šprlje Mostov ministar pravosuđa uvjeren je da će ga povijest pamtiti kao reformatora. Oporba se na to smije. Kažu da mu fali i znanja i iskustva. Velik je zalogaj pred sebe postavio, bit će zanimljivo pratiti hoće li ga sažvakati ili će se “ugušiti”.

Darijo Srna Čitava nacija plakala je s kapetanom “vatrenih” nakon što je usred Eura u Francuskoj objavljena vijest da mu je u Metkoviću umro otac. Darijo je, bez obzira na rano ispadanje Hrvatske, odigrao turnir iz snova, još samo da potpiše za Barcelonu i bit će to kraj karijere dostojan možda i najvećeg hrvatskog nogometaša.

Željko Babić Rukometaši su pod njegovim vodstvom osvojili broncu na Europskome prvenstvu u Poljskoj, a Babić je danima zabavljao naciju svojim press konferencijama na kojima uglavnom nije odgovarao na pitanja trudeći se sve zasluge za medalju pripisati Mariji, Majci Božjoj. Nakon kraha na Olimpijskim igrama u Riju (“Gospa je”, ustvrdio je poljski izbornik, “bila na našoj strani”) dao je ostavku koja – nije prihvaćena.

tko su ostali Dalmatinci i Dalmatinke koji su obilježili 2016. pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni