Politika i gospodarstvo

Otvoreni radovi adaptacije Doma kulture

Dom kulture Ploče, među Pločanima poznatiji pod nazivom “časnički dom”, od jučer je teren na kojem će se sljedeća tri mjeseca izvoditi radovi adaptacije. Znaju Pločani da se na tom mjestu odvilo niz kulturnih manifestacija. To je mjesto desecima godina okupljalo i staro i mlado i pružalo trenutke druženja kroz razne aktivnosti nebrojenih udruga, organizacija, institucija.

Već dotrajale elektroinstalacije i trošnost općenito, u posljednje vrijeme učinile su to mjesto nerado korištenim i gotovo nemogućim za odvijanje bilo kakvih događanja.

S obzirom da se radi o velikim iznosima potrebnim za obnovu, Grad Ploče uložio je iznimne napore oko iznalaženja rješenja za ovaj problem. Veliki angažman oko istoga dala je zamjenica župana Marija Vučković posvetivši se ovom projektu.


Projekt HERA jedan je od četiri strateška projekta IPA Adriatic programa koji se trenutno provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna, a ova obnova je dijelom istog, a njime je u obnovljenom prostoru našeg Doma kulture predviđeno uspostavljanje i opremanje Centra za selektivne oblike turizma.

Izvođač radova je tvrtka TRAG d.o.o. iz Dubrovnika, dok je za nadzor radova odabrana tvrtka EUGRAMMOS d.o.o. iz Solina.

Kao domaćin otvorenju radova je nazočio gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić istaknuvši kako će završetkom ovog projekta zasigurno svim Pločanima Dom kulture svim Pločanima biti mjesto koje će rado posjećivati. “Zahvaljujem na odličnoj suradnji i potpori Dubrovačko neretvanskoj županiji, napokon će ovo mjesto oživjeti”, rekao je gradonačelnik Vejić.

Otvorenju radova u Pločama nazočili su i predstavnici izvođača radova, nadzor, te pročelnica DNŽ za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo sa suradnicima.

Jedva čekamo da naša dječica nastupe na bini Doma, u grijanom i oživljenom prostoru! Pohvale svima koji su pomogli realizaciji projekta!