Politika

Otpis duga dobit će 268 tisuća građana?

Prema podacima Financijske agencije u blokadi je više od 307 tisuća građana i to zbog neplaćenih obveza u visini 24,4 milijarde kuna. Više od polovice tog duga otpada na banke.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac u gostovanju na Hrvatskom radiju kazao je kako se država odlučila aktivno uključiti kako bi pomogla građanima u rješavanju problema te kako će model predstečajne nagodbe pokušati primijeniti na građane.

“Taj bi alat trebao dati rezultate već za šest mjeseci”, kazao je Lalovac.


Dugovi koji iznose do 100 tisuća kuna rješavali bi se u dogovoru s vjerovnicima, a oni veći od 100 tisuća kuna rješavali bi se kroz model osobnog bankrota.

Mogućnost oprosta duga tako bi dobilo oko 268 tisuća građana koji imaju dug manji od 100 tisuća kuna dok bi oni ostali trebali ići u stečaj, odnosno osobni bankrot.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni