Politika i gospodarstvo

Ostavka Vinka Matića odbijena, i dalje je član Stožera civilne zaštite

Na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite koja se redovno održava u Dubrovniku bilo je i pitanje vezano za nedavnu ostavku dr. Vinka Matića na mjesto člana Stožera civilne zaštite u Pločama. Podsjetimo, dr. Matić je dao ostavku zbog navodne neaktivnosti pločanskog Stožera koji se “oglušio na zamolbe i traženja pomoći od vlasnice Obiteljskog doma u Pločama koji je bio u žarištu Covid 19 infekcije”.

Reagirao je na to i načelnik Stožera u Pločama rekavši da se radi o neistinim tvrdnjama.

“Moram izraziti sumnju da se skreće pozornost s eventualnih propusta u postupanju aktera koji iznose neistine. U trenutcima kad nam je prvenstveno potrebno zajedništvo jer to se od nas očekuje, pojedinci iskorištavaju kriznu situaciju za neke očito privatno-političke obračune” – rekao je Zoran Majstrović u svom obraćanju.


Majstrovićeve riječi je potvrdio i pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević u emsiiji “Točka gledišta” Dubrovačke televizije rekavši kako “dr. Matić ne može dati ostavku na svoje mjesto u Stožeru, nema niti jedan razlog da bude nezadovoljan, nema niti jednu istinitu primjedbu na rad Stožera. Po dužnosti je član Stožera kao ravnatelj Doma zdravlja i može je dati samo ako prije toga da ostavku na mjesto ravnatelja”.

Novinar je načelnika županijskog stožera Joška Cebala pitao da li je Vinko Matić još uvijek član Stožera ili ne s obzirom na navedene informacije od strane pločanskog Gradonačelnika.

Cebalo je odgovorio kako je zakonski propisano da voditelji zdravstvenih ustanova na području neke jedinice lokalne samouprave budu i članovi gradskih stožera, te da je, koliko je njemu poznato, nesporazum u Pločama izglađen i da je dr. Matić i dalje član Stožera civilne zaštite Grada Ploča.