Politika i gospodarstvo

Osnovana nova politička stranka Nova politika: Vlaho Orepić predsjednik

U Zagrebu, u subotu 4. svibnja 2019. održana je osnivačka skupština stranke Nova Politika, na kojoj su izabrana tijela stranke: za predsjednika Vlaho Orepić, dok predsjedništvo čine Gordana Grubeša, prof. dr. sc. Gordana Furjan-Mandić, Matej Stipeljković, Valter Grubica, Anđelko Ledić, Frane Grbić, Ivica Nikolac i Bernard Mladinić.

Osnivanje stranke formalan je čin i predstavlja najavljen i očekivan organizacijski iskorak Nove Politike.
Hrvatski narod je obespravljen i osiromašen, a država je nezaštićena i zapuštena. Ovo je posljedica dosadašnjega nepostojanja politike za narod i državu. Očekivati od onih koji su stvorili probleme da ih i riješe – jednostavno nije moguće.

Nova Politika predstavlja mjerljivu i provjerljivu politiku intervencije u područja vladavine prava, veličinu države, regulatorne efikasnosti i otvorenosti tržišta s težištem na ostvarenju sljedeća tri cilja: 1. uspostavi tolerantnoga društva utemeljenoga na načelima povjerenja i odgovornosti kao najvećim standardima međuljudskoga uvažavanja, 2. iz stanja nereda na svim razinama prijeći u stanje reda tj. u uređeno i pristojno društvo i državu, 3. ustrajnom obeshrabrivanju sveprisutne kulture nerada, odnosno postavljanje poštenoga čovjeka koji zna, radi i zarađuje na pijedestal društva te uvažavanje rada kao jedne od temeljnih društvenih vrijednosti .


Nova Politika je poziv i političko utočište svima koji imaju za cilj da pristojna Hrvatska, koja je u većini, bude stvaralac politike i da okupljena nadglasa ovu ovisnu, nepristojnu i bahatu Hrvatsku koja je u manjini, a dominira u političkom životu Hrvatske i dovela nas je u stanje u kojemu jesmo.

Pročtajte govor predsjednika stranke Vlahe Orepića sa osnivačke skupštine:

Nova Politika poručuje:
Od sada pristojna Hrvatska ima za koga glasovati!

Osnivanje stranke omogućit će pravnu i logističku platformu okupljanja ljudi koji vide i žele mijenjati istinu koja nas okružuje. U narednom razdoblju uslijedit će osnivanje regionalnih podružnica koje će se organizirati na razini postojećih izbornih jedinica.