Politika i gospodarstvo

Orlean invest u Luci Ploče

Donosimo priopćenje koje se odnosi na posjet svjetski renomirane tvrtke Orlean invest Luci Ploče u subotu 20.12.2014.

‘Nastavno na sporazum potpisan 20.studenog od strane Agencije za ugljikovodike kojim Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika unutar kojeg će nalaziti sve potrebne usluge za operatere koji će se baviti istraživanjem nafte i plina na Jadranu, u subotu 20.prosinca 2014. Luku Ploče posjetili su predstavnici tvrtke Orlean Invest: Damir Mišković-predstavnik vlasnika, Matteo Volpi, Sascha Kuehl- GM Intels, Akintoye Akinpelu – Direktor Razvoja, Mike Epelle- Direktor pravnih poslova, Andrea Carollo- CEO za financije i administraciju, Valerio de Cais te Davor Dobrović i Edward Jelušić- operativa iz Nigerije.

Sa domaćinom predsjednikom Uprave Luke Ploče kap. Ivanom Pavlovićem, i timom u sastavu: član Uprave za prodaju Tomo Krilić, direktor Luka Ploče Energija d.o.o Josip Jurčević, Direktorica sektora za razvoj Jasminka Vrdoljak sa suradnicima za financije te građevinske i elektro poslove, pregledali su lučke prostorne kapacitete, na kojima će biti smještene inspekcijske, logističke, naftne, bušačke, građevinske i skladišne kompanije te radionice i prostori svih ostalih pratećih usluga. Orlean Invest je prezentirao karakteristike svog srodnog projekta u Africi.


Orlean Invest je s Lukom Ploče d.d. potpisao M-O.U (Memorandum of Understanding- Memorandum o suglasnosti) kojim se izriče namjera pružanja pomoći Luci Ploče u uspostavi i organizaciji logističkog centra u luci Ploče koristeći pri tom svoje 28 godina dugo međunarodno iskustvo te prenoseći svoju pozitivnu praksu istovrsnih projekata diljem svijeta.’