Politika

Održana Početna konferencija projekta “Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja”

Danas je u Pučkom otvorenom učilištu Ploče održana Početna konferencija projekta “Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja”.

Projekt je financiran u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Ploče, a partner projekt je Udruga dijabetičari Slatki.

Uvodnu riječ imala je Ivanka Pažin, pomoćnica pročelnika za projekte Grada Ploča, dok nas je sa ciljevima projekta upoznao Ivan Jerković, voditelj projekta.
Mia Gašpar i Petar Družijanić kineziolozi, predstavili su projektne aktivnosti.


Projekt je orijentiran na osnovnoškolsku djecu radi stvaranja zdravih navika, prvenstveno djece koja nisu uključena u redovita vježbanja u lokalnim klubovima, te za populaciju stariju od 65 godina, budući da je riječ o osobama s višestrukim dijagnozama.

Ono što je posebno važno za istaknuti u ovom projektu su kontinuirani treninzi u periodu od šesnaest mjeseci, deset radionica pravilne prehrane, od kojih će tri biti za djecu, a sedam za građane.

Tekst i foto: Eleonora Kužet/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni