Politika i gospodarstvo

Održana edukacija FIATA škole špedicije u Lučkoj upravi Ploče

škola špedicije by ppa.hr

U organizaciji Lučke uprave Ploče, Luke Ploče d.d. i FIATA (eng. International Federation of Freight Forwardes Associations) škole špedicije koja djeluje ispred Vanjskotrgovinske komore BiH održana je dvodnevna (23.02.2015. godine i 24.02.2015. godine) teorijsko – praktična edukacija koja treba doprinijeti stvaranju novog profila stručnjaka logistike – špedicije, osposobljenih za projektiranje i upravljanje logističkim sustavima i procesima.

U okviru II (pomorski transport) i VII (intermodalni i multimodalni transport) modula FIATA škole špedicije prvi je dio edukacije održan u prostorijama Lučke uprave Ploče, a polaznicima je omogućio uvid u izrazito povoljan transportno – logistički položaj luke Ploče i značaj pomorskog prometa kao najmasovnijeg i najučinkovitijeg oblika prometa.

Ovom prilikom, voditelji FIATA škole, obradili su sljedeće teme: pomorski promet, kontejnerizacija i kontejnerski promet, kontejnerski brodovi i brodari, intermodalni i multimodalni transport, lučka postrojenja i mehanizacija. Drugi dio edukacije odrađen je kroz terenski obilazak lučkih kapaciteta i lučke mehanizacije na kojem su polaznici posjetili postojeće terminale, terminale u fazi izgradnje i skladišne kapacitete unutar luke Ploče. Realizacija ovog projekta dobra je podloga za buduću suradnju Lučke uprave Ploče i Vanjskotrgovinske komore BiH.


www.ppa.hr