Politika i gospodarstvo

ODOBRENO: Gradu Pločama preko 100.000,00 kn za bežični internet

Prenosimo stvarno dobre vijesti sa službenog profila gradonačelnika Miše Krstičevića:

Upravo smo primili odličnu vijest za našu lokalnu zajednicu. Nakon što se čak 366 hrvatskih jedinica lokalne samouprave prijavilo na europski natječaj WiFi4EU koji omogućava sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima, Gradu Pločama je odobreno 15 tisuća eura za postavljanje javnih pristupnih točaka bežičnom internetu (wifi hotspot).

Ali to nije sve! Ovim odobrenim projektom smo ušli u krug 2800 JLS koje će podijeliti budžet prvog poziva vrijednog 42 milijuna eura.


Općine će javne pristupne točke besplatnom internetu moći postaviti na trgovima, u muzejima, parkovima i knjižnicama, središtima života lokalne zajednice.

Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine. Ukupna je vrijednost programa WiFi4EU čak 120 milijuna eura do kraja 2020. godine.

Dragi sugrađani, ovim lijepim vijestima ću vam poželjeti ugodan vikend koji je pred nama ali to nije sve. Sutra otvaramo odjel Dječjeg vrtića Ploče u Pastoralnom centru čime smo riješili veliki problem sa smještajnim kapacitetima vrtićke djece. Na zadovoljstvo svih nas, a posebno djece i roditelja.