Politika

Odobrena sredstva za Autokamp-Ušće Neretve

Usce Neretve by jutarnji.hr

Grad Ploče je dobio pozitivnu ocjenu za prijavljen projekt „Autokamp-Ušće Neretve“ , te su odobrena sredstva iz Fonda za razvoj turizma. Ovaj projekt gradske službe su prijavile na Program Fonda za turizam-razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove.

Ušće Neretve po mnogočemu je posebno područje na primorskom dijelu Hrvatske, na kojem je prisutan fenomen intezivnog razvoja kiteboardinga i jedrenja na dasci.

Na krajnjem kopnenom dijelu, uz lijevu obalu rijeke, područje je na kojem se 80-ih godina nalazio autokamp, ali je danas zatvorenn i devastiran, a pokušaji korištenja kampa danas se ne mogu realizirati usljed nepostojanja infrastrukture. Iako posjetitelji borave na tim prostorima, uvjeti nisu adekvatni za korištenje, a interes za revitalizaciju kampa je velik, stoga je ovaj uspjeh uistinu važan za nastavak predviđenih aktivnosti na stavljanju u funkciju ovog kampa.


“Cilj nam je očuvati ušće Neretve kao turističku atrakciju te uključiti nove kapacitete i dodatne sadržaje, postići revitalizaciju zapuštenog prostora dodavanjem i multipliciranjem edukativnih, rekreacijskih i sportskih sadržaja oblikovanih kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste svih dobnih skupina”, poručuju iz Grada Ploča.

Realizacijom projekta osigurali bi dodatne smještajne kapacitete te predstavili turističku atrakciju na organizirani način uz uvjet da se ponuda posjetiteljima osigura na ekološki prihvatljiv način. Realizacijom projekta nedvojbeno bi došlo do produženja turističke sezone uslijed osiguranja smještaja za specifičan tip gostiju koja se bavi sportsko rekreativnim outdoor turizmom koji se proteže u predsezonu i posezonu. Samim time nedvojbeno bi došlo do povećanja ekonomskerazvijenosti cijelog kraja i vezanih koristi za ugostiteljstvo i cjelokupnu turističku ponudu.

“Ovo je na neki način odgovor na duga nastojanja Grada i službi na projektima s ciljem iskorištavanja turističkih potencijala ušća Neretve. Aktivnosti na ovom području su se isplatila, a nadam se da će ovaj uspjeh značiti i daljnje prepoznavanje potencijala Grada Ploča od strane nadležnih institucija države. Mi ćemo i nadalje prijavljivati projektne ideje i na taj način pokušati obuhvatiti potencijale koje naš grad i ovako jedinstvena područja poput ušća nude i nadamo se sluhu Ministarstava, te daljnjim pozitivnim ocjenama”, rekao je ovim povodom gradonačelnik Vejić istaknuvši nezadovoljstvo što na natječaju nije prošao primjerice također kvalitetno odrađen projekt Grada Ploča, autokamp na Baćinskim jezerima, no nadam se da ćemo uspjeti privesti svrsi i potencijal ovog vrijednog bisera, dodao je Vejić.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni