Politika

Odobrena već 2 EU projekta u kojima sudjeluje Lučka uprava Ploče

U sklopu ciljanog pozivnog natječaja IPA Programa Jadranske prekogranične suradnje (Cross-border Cooperation Programme), Lučkoj upravi Ploče je pristigla informacija o odobravanju financiranja dvaju projekata u kojima je partner ova ustanova.

Projekt CARICA (puno ime: Capitalization of adriatic-ionian reliable intermodal connections to support the EUSAIR action plan) te projekt ADRISTARTER (puno ime: Advanced development of macroregional infrastructures and services for transport and accessibility of residents, tourists and enterprises) su nastavak i kapitalizacija dosad uspješno provedenih projekata unutar inicijalnog poziva IPA Adriatic CBC uključujući i projekt INTERMODADRIA u kojem je sudjelovala Lučka uprava Ploče. Cilj tog projekta je povećanje konkurentnosti međuobalnog povezivanja (Short Sea Shippinga) i intermodalnih prijevoznih rješenja u lukama i logističkim centrima srednjeg i južnog Jadrana, s osobitim naglaskom na integraciju u logističke lance pomorskih pravaca na obalama Jadranskog i Jonskog mora.

Ukupna vrijednost obaju projekata je 1.979.268 EUR, od čega je 85% financirano iz EU fondova, a 15% sufinanciraju partneri na projektu. Dio sredstava koji se odnosi na Lučku upravu Ploče iznosi 250.000 EUR, a rezultat projekata je studijska dokumentacija i stvaranje dodatne vrijednosti na prethodno završenom projektu.


Partneri u projektima su razna tijela iz Hrvatske, Italije, Grčke i Crne Gore, a njihova realizacija je 8 mjeseci. Osim navedenih projekata, u sklopu programa INTERREG ADRION i CEF trenutno traje ocjenjivanje još osam projekata u kojima sudjeluje Lučka uprava Ploče, a rezultat se očekuje do naredne jeseni.

Tekst i ilustracija: Lučka uprava Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni