Politika i gospodarstvo

ODLIČNE VIJESTI: Gradu Pločama 787.500,00 kn bespovratnih sredstva iz Europskog socijalnog fonda

Prenosimo vijest sa službenih stranica Grada Ploča:

Za Grad Ploče 787.500,00 kn bespovratnih sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozitivno je ocijenilo projektni prijedlog Grada Ploča „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ u okviru Programa „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.
Cilj projektnih aktivnosti je povećati mogućnosti zapošljavanja i to kroz dokvalifikaciju, prekvalifikaciju i stjecanje stručnih znanja nezaposlenih osoba i tako im omogućiti aktivan pristup tržištu rada, kao i samozapošljavanje.


Za ovaj projekt koji Grad Ploče provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ploče, odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 787.508,00 kuna (100 % financiranje).
Realizacija projekta „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ zamišljena je kroz provođenje verificiranih programa obrazovanja odraslih te aktivnosti usavršavanja vještina traženja posla poput komuniciranja na razgovoru za posao, kvalitetne izrade životopisa i molbe i sl., te razne motivacijske i komunikacijske radionice.

U okviru projekta izradit će se i strateški dokument „Analiza potreba poslodavaca i perspektive na lokalnom tržištu rada“, koji će svakako dati realnu sliku potreba na lokalnom tržištu rada, što će poslužiti kao smjernica pri odabiru programa za obrazovanje koji će biti ponuđeni polaznicima.

– Ovo je još jedna potvrda odličnog rada mog tima ljudi na koje sam posebno ponosan. Japanska poslovica kaže: ”Nitko od nas nije pametan toliko koliko svi mi zajedno.” Toga smo itekako svjesni i zato se, već u kontinuitetu, možemo pohvaliti odličnim rezultatima – na svom profilu je podijelio gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.