Politika i gospodarstvo

ODLIČNE VIJESTI: Grad Ploče gradi novi vrtić na Staševici za 6,4 milijuna kuna!

Odlične vijesti za kraj godine, a našim najmlađima novi, ugodniji prostor za boravak. Grad Ploče će sutra, 21.12.2018. godine, a temeljem Odluke Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisati Ugovor o financiranju za Sektor dječjih vrtića.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.393.519,99 HRK s PDV-om., a procijenjeni iznos potpore je 5.754.167,99 HRK, odnosno 90 % od ukupne vrijednosti projekta.

Grad je, za ovaj vrlo važan projekt, dana 14. rujna 2018. godine podnio Zahtjev za potporu u sektoru dječji vrtići, na Natječaj za provedbu Podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, te je nakon završene administrativne kontrole utvrđeno da korisnik ispunjava propisane uvjete za donošenje odluke sukladno odredbama propisanim Pravilnikom o provedbi mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Izgradnjom novog dječjeg vrtića na Staševici, vrlo važnog kako za djecu tako i za roditelje, stvorit će se preduvjeti za ugodniji boravak naših mališana te otvoriti mogućnosti za jaslički i cjelodnevni program.


“Ovo je još jedna od pronatalitetnih mjera koje provodimo moj tim i ja, a sve u cilju podizanja komunalnog i životnog standarda naših građana. Sigurno se na ovome nećemo zaustaviti dok sva naša djeca ne budu imali odgovarajuće uvjete u svim pločanskim dječjim vrtićima” – Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča

Tekst i foto: Grad Ploče