Politika i gospodarstvo

Odgovor na sramotan komentar Krešimira Vejića

Sinoć je bivši pločanski gradonačelnik Krešimir Vejić postavio jedan zanimljiv (bolje reći sramotan) komentar kojeg prenosimo u cijelosti:

MASKE POLAKO PADAJU!!
Konacno je Nesluzbena stranica grada Ploca postala Sluzbena stranica grada Ploca! Sad ce valjda ljudima biti jasnije zasto su clanci na Nesluzbenoj bili onakvi kakvi jesu i zasto se ne moze cuti nikakvo pitanje sa sjednica GV! Odgovore ionako ne dobijamo! Cak su i na pitanje gdje Tatjane Pavic tko je dobio spomenuti posao jedva promrljali nesto u stilu..mislim neka tvrtka Reset d.o.o.!
Ovo me podsjetilo na vrijeme kada je gdja Desa Rathman bila ravnateljica Lucke uprave Ploce pa je pored Zune i Darka Plecasa informaticku opremu u Luckoj upravi Ploce odrzavao Dubrovacki dnevnik!! U svakom slucaju cestitam Mati, Pegi, Aleksandru Acu i Dobosu…bolje je ovako..bar su sada stvari jasne!!

Mislili smo se treba li uopće išta odgovarati na ove jadne prozivke ali ajde, imat ćemo razumijevanja, bol zbog gubitka vlasti još je prevelika, zločestoća je još ostala, tuga je pregolema..


Krešimire Vejiću, nije nikakva tajna da grad Ploče ima novu web stranicu, nije čak ni tajna tko je izradio, zašto bi bila?

Grad Ploče je godinama za vrijeme vaše vladavine imao problema sa transparentnošću, aljkavošću, nemarnošću u pružanju pravovremenih i istinitih informacija svojim sugrađanima. Nećemo reći da vi možda niste htjeli, možda jednostavno niste znali. Kao što se iz vašeg pitanja iz aviona vidi da vi ne razlikujete održavanje informatičke opreme od vođenja i izrade web stranica i pripadajućih alata.Neslužbena stranica grada Ploča ove godine slavi 20 godina od svog nastanka. U vrijeme kad 99,9 % ljudi nije znalo šta je internet mi smo imali pločansku internet stranicu. Svih ovih godina se trudimo biti jasni i na usluzi svojim čitateljima. Koliko uspijemo pratimo naše sportske kolektive, rad udruga, pohvaljujemo pojedince, informiramo, educiramo..

Kad se pojedincima istina ne sviđa onda smo komunjare, plaćenici, srbi, lopovi, eskimi.. ali jbg.. preživi se sve i idemo dalje. Pisali smo afirmativno i o tebi, Krešo. I o članovima tvoje obitelji ali smo i preskakali nekad neke neugodne vijesti o ljudima oko tebe, koje smo mogli objaviti ali eto nismo.. mali smo grad.

Za vrijeme kampanje smo na čisto marketinškoj platformi odradili kampanju za one koji su uredno platitli naše praćenje. I HDZ je na zahtjev dobio ponudu. Niste smatrali da vam treba naša promocija i to je ok. Poštujemo. Je li ti sad jasnije “zasto su clanci na Nesluzbenoj bili onakvi kakvi jesu”?

Nova web stranica je tu, reakcije su listom pozitivne. Grad Ploče ima stranicu kakvu i treba imati u 2017. godini!

Stranica je nova, modernija, responzivna je (prilagodljiva za mobitele), podaci su strukturiraniji, lakša  je pretraga dokumenata i važnijih informacija.
S vremenom će svaka ustanova i trgovačko društvo u vlasništvu grada dobit svoju podstranicu kako bi sve bilo jedinstveno i unificirano. Javni natječaji i službeni dio je odvojen je od “običnih” informacija.
Uveli smo i novinu, dio gdje se može prijavit problem u gradu i dodati slika koju onda zaprimaju komunalni redari koji će obavijestiti pošiljatelja o daljnjem tijeku postupka

Cilj stranice je bio objediniti sve vezano za Grad na jednom centralnom mjestu radi lakšeg pristupa informacijama i izbjegavanja lutanja po raznim adresama. Umjesto 20 administratora dobili smo jednog. Smanjili smo troškove, povećali smo kvalitetu usluge, uveli nove stvari. Uvodimo live prijenos sjednica Gradskog vijeća, pratimo rad Gradonačelnika preko facebooka, Grad Ploče sve važne informacije objavljuje i na webu i na svojoj face stranici, napravili smo i instagram profil..

Uvodimo nove standarde u transparentnosti jer se više neće dogoditi da fale cijele godine zapisnika Gradskih vijeća npr.. ali molimo i za razmjevanje. Stranica je još u testnoj fazi i u postupku je prebacivanje i prikupljanje svih dokumenata. Naši građani zaslužuju imati jedan odgovarajući servis na usluzi. Sa punim informacijama.

Mi ti Krešo nismo krivi šta si ti izgubio izbore, toliko utjecajni nismo. Mi samo radimo svoj posao. Mi ne zavlačimo sa financijskim izvještajima, ne ostavljamo iza sebe milijunske dugove, ne trošimo po birtijama gradske novce, ne naštimavamo natječaje, ne podižemo sebi plaće, ne uhljebljujemo, ne pravimo duple police osiguranja da bi pomogli svojim stranačkim kolegama.. za sve ovo, ali i još masu toga što je očito bilo, su te kaznili građani na izborima.

Nije Neslužbena stranica tvoj problem, niti tko je napravio službenu.. imaš ti zašto biti zabrinut.

 

Mate Žderić

Predrag Kežić

Dino Doboš