Politika

Odgovor Deše Rathman na priopćenje gradonačelnika Krešimira Vejića i dožupanice Marije Vučković

Način obraćanja javnosti te sadržaj medijskog istupa odražava stav prema onima kojima se obraćamo. Pored toga, uloga lidera u nekoj društvenoj zajednici nosi odgovornost za promoviranje pozitivnih društvenih vrijednosti te razvojno usmjerenih afirmativnih stavova, pa tako osobe kojima je povjerena uloga gradonačelnika i dožupanice ne bi smjele sebi dopustiti ovako nisku retoričku razinu koja se temelji na prepucavanju i odiše ovako slabom argumentacijom, gdje se prije svega izvlače rečenice iz konteksta i samim tim ukazuje na nerazumijevanje rečenog u intervjuu.

Neću popustiti pritisku uvlačenja u međusobna optuživanja postupili na način na koji jesu jer smatram da to nije instrument kojim se trebam koristiti da bih skrenula pažnju.

Na nedavnoj sjednici u Lučkoj upravi o lokaciji trafostanice nije se detaljno raspravljalo upravo iz razloga što tema nije povezana s djelokrugom ustanove i isto je jasno naznačeno u intervjuu, što bi shvatio svatko tko ga je dobro pročitao. ‘Hvala što ste na ovaj način to dodatno podvukli i argumentirali’. Jednako je s restrukturiranjem HŽ-a, a bit će slično ako se pojavi i prijedlog o uvrštavanju npr. monetizacije autocesta na dnevni red sjednice Upravnog vijeća Lučke uprave.


Žao mi je ako sam se nekom nenamjerno zamjerila iznoseći isključivo o poslovanju lučke uprave i onome za što je nadležna, no činjenica su neutralna kategorija. I da, to da je cjelokupni proces odlučivanja o lokaciji trafostanice trebao mnogo više uzeti u obzir javni interes u trenucima donošenja odluka sam izrazila kao osobni stav jer za isti proces odlučivanja lučka uprava nije nadležna, pa službeno ne mogu niti govoriti o njemu.

Očekivala bih od gradonačelnika i dožupanice barem poznavanje svrhe i temeljnog procesa lučke uprave kao i njene nadležnosti obzirom da su članovi Upravnog vijeća iste, a ukoliko to znaju i poslali su ovakvo priopćenje, mogu samo izraziti žaljenje što pokušavaju pogrešnom interpretacijom izmanipulirati javnost u korist vlastite promocije.

Deša Rathman, ravnateljica Lučke uprave

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni