Politika

Odgovor gradonačelnika Vejića na istup Miše Krstičevića

Gradonačelnik Krešimir Vejić reagirao je putem Facebook profila na istup predsjednika GO SDP-a Ploče, Miše Krstičevića. Reakciju prenosimo u cijelosti:

Što reći na najnoviji medijski istup predsjednika pločanskog SDP-a gosp. Krstičevića, koji se probudio jedno jutro u maglovitom Zagrebu i odlučio Pločanima obznaniti kako imaju “zločestog” gradonačelnika! Nažalost, od stranke koja u ovih osam godina nije ponudila nikakvu inicijativu, plan, promišljanje o bitnim temama za naše sugrađane ništa se drugo i nije moglo očekivati! Veći problem u nastupu gosp. Krstičevića je nepoznavanje osnovnih zakonskih propisa koji reguliraju status gradonačelnika i njegovih zamjenika!

Kako vijesti do Zagreba “putuju sporo” gosp. Krstičević nema pojma da je spomenuta tema već bila točka dnevnog reda na posljednjoj sjednici GV pa je njegov apel vijećnicima tragikomičan i diletantski! Nadalje, on ih poziva da prekrše zakon koji nije izmislio “zlocesti” gradonačelnik Vejić, ve ga je usvojio Hrvatski sabor i to na prijedlog Vlade Zorana Milanovića (SDP)!


Ono što bi trebalo zabrinuti naše sugrađane je to da ovakav obrazac ponašanja, kršenja zakona iz vremena SDP-ove vlasti u Pločama još i danas opterećuje gradski proračun! Najnoviji slučaj je gosp. Usorac, vatrogasac koji je na sudu dokazao svoje pravo i Grad Ploče mu mora isplatiti 1.000.000 kuna i vratiti ga na posao! Za one malo zaboravnije napominjem da smo prije nekoliko godina petorici vatrogasaca isplatili 2.000.000 kuna po istom osnovu! Zašto!? Upravo zato jer su u pločanskom SDP-u svjesno kršili zakon kao sto gosp. Krstičević preporučuje sada!

Na tu “trgovinu” što zamjenici gradonačelnika u ovih osam godina nisu profesionalno obnašali dužnost, a imali su zakonsko pravo, ja sam ponosan! Izračunajte gosp. Krstičeviću koliko bi to opteretilo gradski proračun!

Meni je bitno da građani prepoznaju da smo podigli komunalni standard, da su parkovi ljepše uređeni i ulice čistije, da smo se potrudili sufinancirati školske knjige, da smo najbolji u korištenju mjera zapošljavanja u DNŽ, da je grad u vrijeme Adventa okićen, a ne ruglo kao nekad itd. Žao mi je što i Vi iz Zagreba to ne vidite, a ostatak pločanskih SDP-ovaca ne zeli vidjeti!

I za kraj, gosp. Krstičeviću, kad već spominjete 2013. godinu, “trgovinu” i “ortakluk” moj nekadašnji zamjenik gradonacelnika gosp. Goran Kovač, “volontira” u Vrgorcu kod “braće Pivac”, a gdje “volontiraju” SDP-ovi kandidati za zamjenika s lokalnih izbora te godine, gosp. Mirko Žderić i gdjica Ana Mušan!?

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni