Politika i gospodarstvo

Odgovor GO SDP-a Branku Bačiću i HDZ ŽO DNŽ

Gospodin Branko Bačić će na svoju svoju žalost, ali i žalost cjelokupne hrvatske politike, ostati upamćen kao „glavni tajnik u Sanaderovu HDZ-u“, onaj koji je mjesecima čuvao „crnu torbu“ sa „crnom lovom HDZ-a“ , pravdajući se da, navodno, nije znao šta je u torbi.

E, taj isti Branko Bačić koji nema pojma što mjesecima nosi u “crnoj torbi”, zna sve o Lučkoj upravi Ploče. Za nepovjerovati, to je i od Branka malo previše. Na sreću, građani su prepoznali Branka i njegove lokalne poltrone, „brankiće“ i „brankićke“.

Jasno je da ovaj najnoviji neargumentirani pamflet iz kuhinje županijskog HDZ-a ima samo jednu svrhu, napasti premijera Milanovića sa krajnjim ciljem da se „bivši Sanaderov glavni tajnik“ u perilici političke savjesti na što brži i učinkovitiji način „opere“ i dodvori „bivšem Sanaderovu prvom policajcu“ jer ovaj sada kroji listu za Sabor, a Branko bi na listu i to što više, to bolje pa je još jedno predizborno uvlačenje u g…. krojaču liste poželjno. Kakva stranka, takav krojač, a takva i lista.


Tko o čemu, Branko o Pelješkom mostu na kojem je prigodno, naravno, predizborno više puta u društvu „Ćaće“ & comp. otvarao nevidljive radove. Otvarao je Branko sa „ćaćom“ i radove na dionici autoceste od Dubrovnika do Dola koji su ,također, običnom puku nevidljivi. Svašta je Branko nevidljivoga pootvarao, samo ono šta je trebao i kad je trebao,onu „crnu boršu“ punu „crnih para“, nije otvorio. Biće se bojao šta će „ćaća“reći.

Toliko o Branku. A, sada o projektima.

Pelješki most, projekt kojeg je počeo pok. Ivan Šprlje, gradimo sa čistim europskim novcem, u realnom vremenu što će uskoro biti vidljivo svima . Radovi na cesti čvor Čeveljuša – ulaz u grad Ploče i Luku Ploče su ugovoreni i upravo započinju. I, vjerujte, na istima zasigurno neće biti „bojanja tunela“ ni drugih sličnih „bojanja“.

Projekti koje Lučka uprava vodi na području Luke Ploče se, unatoč opstrukcijama i manipulacijama „brankića“ i sličnih, završavaju, svima su vidljivi pa i Vama koji imate selektivan vid, odnosno Vama koji vidite ono što drugi ne vide, a ne vidite ono što svi vide.

Kako se nespremno ušlo u neke od tih projekata, Vi najbolje znate jer ste u istome participirali direktno ili putem svojih lokalnih satelita. Kako se pokušalo manipulacijama na račun javnog interesa i novca u prethodno pripremljenoj „mutnoj vodi“ loviti i uloviti, pitajte one koji vam pišu i sufliraju oko priopćenja, oni to najbolje znaju.

Pozivamo nadležne da unazad deset godina sve lijepo i temeljito ispitaju i provjere, a to im je i posao. Bit će po onoj „Branko čačkao miša, isčačkao mečku“.

Gospodine Branko, znamo da nedostaju izdašna sponzorstva Vašem „Zmaju“ iz Blata od strane Lučke uprave Ploče. Znamo da je u ovo predizborno vrijeme nezgodno ostati bez plaćenih stranačkih propagandnih emisija na lokalnom radiju. Znamo da Vam se teško na to naviknuti, ali morat ćete . Puno toga znamo i to je, vjerojatno, problem.

Za razliku od Hrvatske koja nedvojbeno raste, nažalost, grad Ploče pod vodstvom vaših trabanata stagnira i propada, a svako davanje na važnosti i susretanje sa istima je čisto gubljenje vremena.

I zato, gospodine Branko, predsjedniče županijskog HDZ-a, Vama i sličnima oko Vas na kraju jasna poruka: NEMA POVRATKA NA STARO.

Gradska organizacija SDP-a Ploče