Politika

Od vlage se mandarine napuhuju. Prijeti i najezda puževa, koji oštećuju dozrele plodove

Neretvu su ovaj tjedna pogodila južina i kiša što je usporilo berbu mandarina. Prognostičari najavljuju obilnu kišu i olujne udare vjetra što ne ide na ruku vlasnicima plantažama mandarina, koje zbog toplog vremena ubrzano zriju, posebno srednje sorte.

Zbog nevremena se mandarine ne mogu brati, plodovi se zbog vlage napuhuju na stablima pa takva mandarina nije dalje za prodaju. Južina ih trga sa stabala i tako ostaju truliti na plantažama. Osim što umanjuju kvalitetu plodva, vlaga i južina u voćnjake donosi novu pošast-puževe, sa kojima se ovdašnji voćari teško mogu boriti. Puževi brste sve pred sobom, oštećuju plodove agruma a ne štede ni koru stabla.

Ove jeseni na plantažama od Metkovića do Ploča planirano je ubrati oko 40 tisuća tona mandarina, piše Dubrovački vjesnik.


Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni