Politika i gospodarstvo

Obrtnička komora DNŽ: Rokovi za polaganje majstorskih ispita

obrt by wikipedia

Rok za polaganje majstorskih ispita održat će se u travnju i svibnju 2015. godine. Krajnji rok za prijavu ispita je 21. veljače. Stručno osposobljavanje za pojedina zanimanja održava se u pet ispitnih rokova: veljača, travanj, lipanj, listopad i prosinac, javljaju iz obrtničke komore.

Obrtnička komora Dubrovačko – neretvanske županije organizira polaganje majstorskog ispita koji će se održati od 7. travnja do 15. svibnja 2015. godine. Krajnji rok za prijavu ispita je 21. veljače.

Ispitu mogu pristupiti osobe koje imaju položen pomoćnički ispit u zanimanju ili odgovarajuću srednju stručnu spremu stečenu do šk. god. 1999/2000., te dvije godine radnog iskustva u struci, odnosno osobe koje imaju srednju stručnu spremu bilo kojeg smjera stečenu nakon navedene školske godine i tri godine radnog iskustva u struci.


Zvanja majstora vrlo su cijenjena i u Republici Hrvatskoj i u Europi. Stjecanjem diplome majstora možete dokazati da imate sve kompetencije za samostalan stručni rad, vođenje poslovanja ili otvaranje vlastitog obrta.

Stručno osposobljavanje za pojedina zanimanja održava se u pet ispitnih rokova: veljača, travanj, lipanj, listopad i prosinac. Krajnji rok za prijavu ovog ispita je 15 dana prije početka istoga.
Sve detaljnije informacije se mogu dobiti u komorskom uredu, Široka 4/II, telefon 323-550, kontakt osoba: stručna suradnica za obrazovanje Jelena Svetac, e-mail: obrazovanje-du@hok.hr.

Tekst: www.dubrovniknet.hr
Foto: Wikipedia