Politika i gospodarstvo

Objekt stare škole u Gračkoj se ruši, gradi se poslovno stambeni objekt

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća jedno od vijećničkih pitanja bila je i situacija oko stare škole u Gračkoj ulici u Pločama. Vijećnika SDP-a, Milenka Karića zanimalo je “s obzirom da je stara škola u Gračkoj godinama najveće ruglo grada, a poznato je da se radi o privatnom vlasništvu, ima li Grad saznanja u kojoj je fazi projekt uređenja tog prostora?”.

U razgovoru sa zamjenikom gradonačelnika, Zoranom Majstrovićem, potvrđeno nam je da je zemljište u vlasništvu metkovske tvrtke MGA Nekretnine d.o.o., da su nakon sudskog spora dobili pravomoćnu presudu kojom potvrđuju vlasništvo i da su im sljedeći koraci ishodovanje dozvole za uklanjanje objekta nakon što predaju svu potrebnu dokumentaciju u Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje.

U razgovoru sa gosp. Matom Glavinićem iz tvrtke MGA Nekretnine d.o.o., rečeno nam je da je plan vlasnika pronaći investitora koji bi im bio partner u izgradnji poslovno – stambenog objekta. Prema idejnom projektu radilo bi se o oko 1000 m2 poslovnog prostora i 50ak stanova! Vrijednost projekta bi bila od 22- 25 milijuna kuna. Ali ove brojke treba uzeti s rezervom jer se radi samo o idejnom projektu.


Iz Grada poručuju da su zadovoljni dinamikom uređenja i radnji i da im je prvenstveni interes u početku,  uklanjanje objekta zbog lošeg komunalnog stanja istog. Vlasnik se obvezao to učiniti početkom sljedeće godine.

foto: dubrovackidnevnik.hr