Politika i gospodarstvo

NOVO IGRALIŠTE, BOĆALIŠTE, PARKING, ZELENE POVRŠINE: Trg Jakova Ostojića u Peračkom Blatu u novom ruhu

Trg Jakova Ostojića u Peračkom Blatu dobiva novo igralište, novo boćalište, a uredit će se i sjenica i parkirna mjesta, u projektu je i nova zelena površina. To je na svom službenom profilu izvijestio pločanski gradonačelnik, Mišo Krstičević, podijelivši grafički prikazi na kojem se može vidjeti  izgled obnovljenog trga. Uz vanjske radove riješit će se i oborinska odvodnja i drugi komunalni zahvati.

“Jako sam ponosan što smo gotovo cjelokupan iznos sredstava potreban za realizaciju ovog uređenja osigurali temeljem naše uspješne prijave projekta prema Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, s kojom je Grad Ploče potpisao ugovor o sufinanciranju u vrijednosti od 222.375,00 kuna. S radovima krećemo uskoro, postupak odabira izvođača je riješen, ugovor o izvođenju radova je potpisan i već ovaj tjedan radimo koordinacijski sastanak na lokaciji s izvođačem i nadzorom radova kako bi što prije otvorili gradilište.

Veselimo se novom trgu koji će, poput drugih projekata koje radimo, podići kvalitetu života građana grada Ploča” – izjavio je gradonačelnik Krstičević.