Politika

„Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ – PRIJAVITE SE NA RADIONICE!

Grad Ploče poziva zainteresirane građane s područja Grada Ploča na prijavu za radionice koje će se provoditi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ploče u okviru projekta „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ unutar Poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, koji se financira iz OP Učinkovitih ljudskih potencijala 2014.-2020. godine iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta planirano je provesti radionice s ciljem motiviranja 20 pripadnika ciljane skupine, koji će steći znanja i vještine za kojima postoji stvarna potreba na lokalnom tržištu rada.

U prvoj provedbenoj fazi planirano je održavanje 4 motivacijske radionice za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:


  1. Predstavite se kroz životopis i molbu
  2. Razgovor za posao – korak po korak
  3. Povećanje samopouzdanja do poslovnog uspjeha
  4. Poduzetništvo – je li to za mene?

Cilj projekta je omogućiti nezaposlenim osobama, s naglaskom na dugotrajno nezaposlene, stjecanje novih znanja, vještina i kompetencija. Motivacijskim treninzima cilj je osnažiti dugotrajno nezaposlene, te stjecanjem novih znanja i vještina podići im samopouzdanje i motivaciju za aktivni pristup tržištu rada.

-nezaposlene osobe koje su ujedno pripadnici najmanje jedne od sljedećih marginaliziranih skupina

-dugotrajno nezaposlene osobe – mladi do 29 godina kontinuirano nezaposleni dulje od 6 mjeseci te odrasli (30 godina ili više) kontinuirano nezaposleni dulje od 12 mjeseci.

-osobe romske nacionalne manjine

-osobe s invaliditetom

-beskućnici

-liječeni ovisnici o drogama

-žrtve obiteljskog nasilja

-azilanti

-migranti

-mladi  bez odgovarajuće roditeljske skrbi

mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Edukacije će se održati krajem listopada 2019 g. u Pločama te je za polaznike osiguran radni materijal i zakuska. Edukacije su besplatne. Naknadno će te biti obaviješteni o mjestu i vremenu održavanja edukacije.

Zainteresirani se mogu javiti na adresu:

Grad Ploče

Upravni odjel za gospodarski razvoj

Trg kralja Tomislava  23, 20340 Ploče

 

Ili na e-mail adresu voditeljice projekta „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“

nikolina.vukicevic.dodig@ploce.hr   te na tel: 020/679-828

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni