Politika i gospodarstvo

Novi predsjednik GV Ploča je Niko Orepić: Pozivam sve da daju doprinos u unaprijeđenju kvalitete života u Pločama

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča, Niko Orepić (kandidat liste birača) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća, na prijedlog 9 vijećnika pozicije. Za zamjenike su izabrani Zdenko Mateljak i Ante Vuković.

Izabrani vijećnici su: Krešimir Vejić, Krešimir Šunjić, Jurica Šunjić, Marjan Scipioni, Ivan Kušurin, Ante Vuković, Tatjana Pavić, Dalibor Žderić, Zdenko Mateljak, Niko Orepić, Ivan Karamatić, Severin Krželj, Josip Ostojić, Alena Tomašević Žderić, Jelena Medak, Milenko Karić, Siniša Marinović.

Dnevni red sjednici se sastojao od 4 točke gdje su na početki izabrani članovi Mandatnog odobra (predsjednica Alena Tomašević-Žderić, članovi Severin Krželj i Ivan Kušurin) i Odbora za izbor i imenovanje (predsjednik Josip Ostojić, članovi Siniša Marinović i Marjan Scipioni).


Sjednicu vijeća je otvorio Izvor Škubonja, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ploča, a do izbora Nike Orepića sjednicu je vodio i Krešimir Vejić kao prvi s liste koja je osvojila najviše glasova na izborima.

Niko Orepić se zahvalio svim vijećnicima i pozvao ih na široku suradnju u smislu što boljeg rada i unaprijeđenja kvalitete života svih građana s područja Grada.

U ime portala ploce.com.hr čestitamo svim izabranim vijećnicima kao i predsjedniku Vijeća, Niki Orepiću.