Politika i gospodarstvo

NOVE MJERE Novčane potpore svima, a ne samo zatvorenima

Subvenciju od 4000 kuna po radniku dobit će sve djelatnosti koje je Stožer zatvorio svojom odlukom, bez obzira na to koliki im je pad prihoda, a tu spadaju i ugostitelji koji imaju mogućnost dostave hrane. Potporu će moći dobiti i tvrtke koje su poslovno povezane kao dobavljači s poslodavcima koji su zatvoreni, doznaje Jutarnji list.

Naime, Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje danas bi treba potvrditi i potpore za poslodavce koji su dobavljači i kooperanti, kafići, barovi, noćni klubovi, fitness, sportski i rekreacijski centri, industrije igara na sreću, organizatori vjenčanja… Svi oni moraju dokazati pad prihoda od najmanje 40 posto, bez obzira na djelatnosti.

Pomoć će dobiti i dobavljači zatvorenih ugostitelja. Oni će moći dobiti i subvenciju od 2000 do 4000 kune po radniku ako imaju pad prihoda od 40 do 60 i više posto.


Potporu će moći dobiti i novoosnovane tvrtke, odnosno sve koje su osnovane do 30. rujna, a subvenciju će moći dobiti i za radnike zaposlene do 30.11. ove godine.

Novosti u mjerama je i to što će za potporu biti prihvatljivi i direktori/prokuristi tvrtki koje imaju više od 10 zaposlenik ako primaju plaću iz te tvrtke.