Politika

NOVA UPUTA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE: Zabranjuju se nastupi glazbenika i DJ-a na otvorenom i u zatvorenom prostoru!

Na snagu je stupila nova uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja regulira rad ugostiteljskih objekata.

Prema novoj uputi, zabranjuju se nastupi glazbenika i DJ-a na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a izvor buke (iz zvučnika) može biti do 50 dBa.

Nadalje, noćni klubovi koji temeljem ranije odluke mogu raditi i nakon ponoći, to mogu samo na otvorenom prostoru pod uvjetom da posjeduju dozvolu JLS-a.


Ovisno o veličini zatvorenog prostora, izračunava se najveći broj korisnika koje mogu istovremeno biti u objektu. Vlasnici objekata su odgovorni za kontrolirano punjenje objekta.

Na objekte se moraju staviti obavijesti o najvećem dopuštenom broju posjetitelja, obvezi držanja razmaka i korištenju maski. Nužno je osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasne upute o tome stave na sve ulaze i vidljiva mjesta.

Cjelokupni dokument možete pogledati u nastavku:

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni