Politika

Nova Uprava preuzela NTF, nastavljaju se pregovori sa sindikatima

Kako prenosi portal dubrovacki.hr, u srijedu je u prostorijama Naftnih terminala Federacije u Pločama obavljena primopredaja dužnosti i nova Uprava, koju čine Ferid Džihanić, diplomirani oec. iz Sarajeva, predsjednik, te članovi Pero Matić iz Neuma i Ivica Žulj iz Ploča, preuzela je vođenje firme.

U četvrtak je održana sjednica Nadzornog odbora, kojega čine Dževad Haznadar iz Sarajeva, predsjednik, te članovi Izet Spahić iz Sarajeva i Miro Rozić iz Mostara. Na sjednici Nadzornog odbora bili je i predsjednica većinskog sindikata EKN-a Vesna Gradac, čelnik drugog sindikata Tonći Marinović, kao i predstavnici Radničkoga vijeća.

Podsjetimo, zbog nepotpisivanja Kolektivnog ugovora, članovi EKN-a započeli su štrajk zbog čega je nakratko bila prekinuta otprema naftnih derivata iz Ploča u susjedne Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Štrajk je trenutačno u stanju mirovanja.


Na sjednici NO dogovoren je nastavak pregovora oko spornih pitanja, brzi završetak i potpisivanje Kolektivnog ugovora. Novi sastanak najavljen je najkasnije u idući ponedjeljak.

foto i tekst: Ante Šunjić

dubrovacki.hr

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni