Politika

Nikola Grmoja Mostov kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana

Predsjedništvo Mosta potvrdilo je osnivača Mosta, saborskog zastupnika i jednog od najistaknutijih Mostovaca Nikolu Grmoju kao kandidata za Dubrovačko-neretvanskog župana.


„Bit ću snažan glas juga na nacionalnoj razini i svim stanovnicima županije pružiti više od deklarativne podrške. Župan Dobroslavić imao je dva mandata, punih 8 godina da učini nešto konkretno za županiju, ali nije učinjeno ništa po čemu će ga se pamtiti. Za visoku plaću obilazio je razna europska središta praktično turistički, umjesto da je realizirao projekte na području prekogranične suradnje i time se nametnuo kao regionalni činitelj. Koliko je župan obilazio Lastovo, Neretvu, Korčulu, Pelješac u usporedbi s europskim gradovima? Sva naša mjesta trebaju ostvariv plan za budućnost i razvoj, sadašnje stanje je krajnje neodrživo.“ – izjavio je Nikola Grmoja.

Županija je dosad financirala tek nekoliko projekata EU sredstvima, a to se definitivno mora promijeniti, uz posebno zalaganje za projekte prometnog povezivanja krajnjeg juga s ostatkom Hrvatske. Osim grada Dubrovnika koji je turistički brand, ostatak županije se vrlo sporo i neravnomjerno razvija, a razlike u kvaliteti života građana su sve veće i veće.

„Grmoja sigurno neće biti dobro plaćeni statist kao dosadašnji župan, nego energičan borac koji će rješavati probleme građana Dubrovačko-neretvanske županije i snažan glas koji će artikulirati probleme hrvatskog juga na nacionalnom nivou. Most je izabrao pravog kandidata koji dobro prepoznaje neiskorištene potencijale županije te će brzo krenuti s razradom razvojnih projekata koji joj vidno nedostaju.“ – izjavio je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni