Politika i gospodarstvo

Mladi Pločani dobili priliku za odrađivanje pripravničkog staža

Nastavljen Program stručnog osposobljavanja, mladi Pločani dobili priliku za odrađivanje pripravničkog staža u Gradu, ali i javnim ustanovama u vlasništvu Grada Ploča

Odobravanjem sredstava nastavljen je Program stručnog osposobljavanja, a jedinicama lokalne samouprave koje su na vrijeme podnijele zahtjeve za isto, omogućeno je zapošljavanje prijavljenih pripravnika. Grad Ploče je obvezu prijave odradio u roku, pa je tako odobreno osposobljavanje za pet novih mladih ljudi, koji će svoj pripravnički staž odrađivati sljedećih godinu dana u Gradu Pločama.

Pridružili su se tako pripravnicima koji taj staž i iskustvo stječu već neko vrijeme, kako u Gradu, tako i u javnim ustanovama u vlasništvu Grada. Pripravnike je,  njihovog prvog radnog dana,  u svom uredu primio i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. Tom prilikom gradonačelnik Vejić izrazio je zadovoljstvo mogućnošću kojom se mladim ljudima pruža priilika stjecanja radnog iskustva kroz odrađivanje pripravničkog staža i rad s mentorom.


“Želim vam prvenstveno uspješnu suradnju sa službama, jer iz nje će proizaći i vaše iskustvo, zatim i puno uspjeha u vašem radu, a  vjerujem da će isti ti uspjesi biti za vas posebni, možda baš upravo zato što su i prvi na vašem životnom, radnom putu”, stavivši im se na raspolaganje, pripravnicima je poručio gradonačelnik Vejić.
Grad Ploče i dalje će pratiti ovaj Program i slati zahtjeve, a gradonačelnik Vejić nada se što većem broju odobrenja istih, a time i mogućnost za osposobljavanje mladih koji se nakon završenih studija vraćaju u grad.

Ured gradonačelnika