Politika

Narodna koalicija: U Pločama se može očekivati još milijardu kuna privatnih investicija

Na press konferenciji održanoj u subotu u Pločama koju su održali kandidati Narodne koalicije za X. izbornu jedinicu Boris Lalovac, Arsen Bauk i Branko Grčić istaknuti su važni projekti koje je za Ploče i Dalmaciju napravila vlada Zorana Milanovića.


Kao izrazito važne provedene projekte u Pločama od 2012., nositelj liste Narodne koalicije za X. izbornu jedinicu Boris Lalovac je istaknuo terminal rasutih tereta, ulazni terminal u Luku Ploče te spojnu cestu na autocestu A1. Lalovac je kazao kako se na tih milijardu kuna investicija može očekivati još milijardu kuna privatnih investicija, poput logističko-distributivnih centara te proizvodnje biodizela.

„Ti projekti donose ovom kraju nekoliko stotina sigurnih i dugoročnih radnih mjesta. Na taj način se voli Dalmacija, voli svoj kraj“, zaključio je Lalovac priču o investicijama u Pločama. Najavio je sigurnost radnih mjesta i gospodarskog rasta, te smanjivanje stope poreza za košaricu s 25% na 13%, posebice na autohtone proizvode, ali i smanjenje PDV-a na repromaterijal.

Branko Grčić kritizirao je HDZ , kako nisu spremni jasno definirati svoje modele, koje zadiru u plaće građana. Mi smo točno rekli što želimo, a to je povećanje stope osobnog odbitka na tri tisuće kuna te povećanje plaće i osobne potrošnje.

Najavljeno je i smanjenje PDV na smještaj u turizmu, kako bi se povećala konkurentnost, te poboljšali i obnovili turistički objekti. U idućih pet godina očekuje se smanjenje , s današnjih 13 na pet posto čime bi se donijelo 600 -700 milijuna godišnje turističkom sektoru. „Naše mjere su skromnije od HDZ-ovih, ali su i izvedive. Ono što kažemo to ćemo i napraviti. HDZ bi svojim mjerama napravio još veći deficit Hrvatskoj.“ kazao je Grčić.
“Prijevoz učenika košta oko košta oko 300 milijuna i kažu da za to nema novca, a žele raditi reforme od 10 milijardi. Kako je to moguće?” zapitao se.

Arsen Bauk izrazio je zadovoljstvo što se politički akteri napokon natječu u programima te naglasio da je iznimno bitno da vlada ima stabilnu većinu, pozvavši građane da daju svoj glas Narodnoj koaliciji.

Na samom kraju konferencije Branko Grčić rezimirao je rad Milanovićeve vlade u X. izbornoj jedinici, kazavši kako je obnovljena Zračna luka Dubrovnik te da su reducirali planove za izgradnju Pelješkog mosta i sveli ih na provedive, ali i da je napravljen Čiovski most te Kaštelanska zaobilaznica. U novom mandatu planira se izgradnju spojne ceste Dubrovnik – Čilipi – Crna Gora, Omiške zaobilaznice te proširenje zračne luke u Splitu.

Tekst i foto: SDP Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni