Politika

NA STAŠEVICI SE ŠTITE KUĆE ‘Nabujala rijeka Matica visokim je vodostajem zaprijetila objektima’

Zbog obilnih kiša ugrožene su kuće i u Staševici, Spilicama, Crpalama… U više naselja voda opasno prijeti.

Gradonačelnik Mišo Krstičević naveo je kako polje Jezero trpi nemale štete uslijed poplava uzrokovanih velikom količinom padalina koja nas je pogodila proteklih dana.

Iz tog razloga su, kaže,  brzom akcijom punjenja vreća pijeskom i postavljanja zečjih nasipa zaštitili obiteljske kuće u naseljima Staševica i Crpala – Spilice – Gnječi.


– Nabujala rijeka Matica visokim je vodostajem zaprijetila objektima, a po vremenskoj prognozi padaline očekujemo sve do nedjelje tako da ćemo s maksimalnim oprezom pratiti razvoj situacije – opisao je.

Istaknuo je i kako su vreće s pijeskom spremne na više lokacija kako bi u slučaju potrebe za dodatnim postavljanjem zečjih nasipa distribucija bila olakšana i značajno brža.

– Ovim putem zahvaljujem mještanima Staševice, Crpala, Spilice, Gnječa i djelatnicima Komunalnog održavanja na pokazanoj volji i solidarnosti sa sumještanima čije su kuće ugrožene. Uvjeren sam da zajedničkim radom možemo prebroditi i ovu tešku situaciju – poručio je Krstičević.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni