Politika i gospodarstvo Sponzorirani članak

MOST PLOČE: Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

U zadnjih nekoliko objava smo vam predstavili naše programske ciljeve i načine rješavanja problema iz područja gospodarstva, poljoprivrede i civilnog društva. Danas ćemo vam prezentirati dio programa kojim promoviramo Energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

– Izraditi Energetsku strategiju za naše Ploče i okolna naselja kojom treba postići povećanu sigurnost opskrbe energijom, dostupnost energetskih priključaka ili solarnih panela svim građanima uz intenzivnije korištenje novih i konkurentnih tehnologija.

– Uvesti sustavno i svima vidljivo praćenje i analizu kvalitete zraka na području Grada Ploča u realnom vremenu, budući da takvi podaci nisu dostupni široj javnosti.


– Sufinancirati dobivanje energetskih certifikata za obiteljske kuće s područja Grada Ploča i okolnih naselja što je uvjet prijave na HR i EU natječaje energetske obnove. Na sve zgrade javnog vlasništva ugraditi solarne panele.

-Poticati predstavnike stanara na aktivnost te im osigurati savjetodavnu i stručnu pomoć kako bi putem dostupnih mehanizama započeli s obnovom fasada i energetskom obnovom višestambenih zgrada u privatnom vlasništvu koje su na području Grada Ploča često u nezadovoljavajućem stanju.

Ovom prilikom vas pozivamo na druženje koje ćemo organizirati u petak 14. svibnja od 10-13 sati na Trgu kralja Tomislava (kod PBZ-a).

Veselimo se vašem dolasku.