Politika

MORH prima 200 kandidata u djelatnu vojnu službu, objavili i uvjete

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorno primanje vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine, kako navodi, prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara, a početak službe je 6. srpnja 2021. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za primanje u Oružane snage Republike Hrvatske (OSRH).

Kao posebne uvjete za primanjem vojnika/mornara MORH navodi: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.


U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina te oni koji, uz navedene uvjete, moraju ispunjavati i uvjete o postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem na adresu Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana, računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na mrežnoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr.), na telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni