Politika

MORH: Počelo dragovoljno vojno osposobljavanje 35. naraštaja ročnika i 13. naraštaja vrhunskih sportaša

U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni ‘123. brigade HV’ u Požegi je započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 35. naraštaja ročnika i 13. naraštaja vrhunskih sportaša.

Temeljnoj vojnoj obuci pristupilo je ukupno 18 djevojaka i 98 mladića. Među njima je šest vrhunskih sportaša (pet djevojaka i jedan mladić): Nikolina Ćaćić (boks), Filip Jurišić (jedrenje), Iva Oberan (judo), Matea Parlov Koštro (atletika), Petrunjela Pavić (judo) i Ana Viktorija Puljiz (judo).

Naime, vrhunski sportaši nakon polaganja prisege ostatak obuke provest će u matičnim klubovima.


Kandidatkinje i kandidati su nakon potpisivanja ugovora zadužili opremu te su raspoređeni u satnije u kojima će u narednim tjednima prolaziti obuku iz programskih područja rukovanja osobnim oružjem, kretanje, komuniciranje, zaštita, reakcije, vojna služba i psihološke pripreme ročnika. Cjelokupna obuka provodit će se u vojarni ‘123. brigade HV’ u Požegi te na vojnom vježbalištu ‘Glavica’ i strelištu ‘Novo Selo’.

Dragovoljni ročnici nakon završetka obuke bit će osposobljeni za dužnost strijelca te streljačke specijalnosti u rodu pješaštvo čime stječu jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru, odnosno stječu mogućnost sudjelovanja u razvrstanoj pričuvi, izvijestili su iz MORH-a.

Prijave za dragovoljno vojno osposobljavanje moguće su tijekom cijele godine. Informacije o programu dragovoljnog vojnog osposobljavanja dostupne su na službenoj stranici Ministarstva obrane. Također, za više informacija može se obratiti Službi za poslove obrane MORH-a ili Područnom odsjeku za poslove obrane.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni