Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević: Želim da Ploče postanu vrata istočnog Jadrana!

Mišo Krstičević, mlada nada SDP-a, na čelu grada Ploča nešto je više od pola godine. Otkriva kako vidi razvoj grada, s kime vidi SDP u budućnosti, a ima i jasnu poruku za svoga kolegu Željka Sabu.

Što se u Pločama promijenilo?

Prvo odnos prema radu i poslu. Ako primaš plaću od javnog novca, onda moraš raditi, osam sati s pauzom. Izradili smo i analizu stanja, na temelju čega ide restrukturiranje gradskih tvrtki i javne uprave, a pri kraju je izrada strategije razvoja grada za iduće četiri godine. Ploče nisu idilični, tradicionalni mediteranski grad. Moramo iskoristiti svoj geostrateški položaj i prometnu povezanost. Želimo se pozicionirati i postati prepoznatljivi u cijeloj središnjoj i istočnoj Europi kao glavna prometna točka istočnog Jadrana. Znači, Ploče – vrata istočnog Jadrana.


Na nama je da uz to grad opskrbimo sadržajem i ponudama vezanim uz turizam, poduzetništvo, industriju. Kako kontrolirate svoje radno vrijeme, jer uz posao gradonačelnika radite i kao specijalizant u splitskoj bolnici? U bolnici provedem barem 40 sati tjedno. Isto toliko ili i više, jer sastanke i poslove odrađujem i vikendom, radim i u gradu. Iznimno je teško. Gotovo svaki dan vozim od Ploča do Splita i nazad, gotovo cijela plaća ode za gorivo.

U Pločama ste se odrekli volonterske naknade?

Plaću dobivam u bolnici. Ne kažem da bi moj primjer svi trebali slijediti. Ja želim poslati poruku da se nekada treba žrtvovati i da ne misle svi da je politika lak i jednostvan način života. Pa pogledajte što ljudi uopće misle o političarima. Moraš biti primjer, moraju doći nove stvari.

I u susjednom Metkoviću Božo Petrov i Nikola Grmoja krenuli su na sličan način. Kako gledate na njihovu odbijenicu SDP-u za eventualnu koaliciju?

Most ima jasnu strategiju javnog nastupa, oni se prikazuju kao jedina ispravna opcija i na tome će se uvijek graditi. Tako da to nije nikakva odbijenica nego taktika. Jasno je da Most i SDP trenutačno ujedinjuje borba protiv HDZ-a. Ljevica s Mostom treba otvarati teme bitne za društvo i pronalaziti rješenja i tako graditi odnose, a ne se zapetljavati u ideološke različitosti.

Ostatak intevjua koji se ne tiče direktno Grada Ploča pročitajte na portalu Večernjeg lista – LINK.

foto: telegram.hr