Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević: Vejiću, građanima otimate 200 000 kn!

Povodom najave da će dogradonačelnik Mate Dugandžić početi svoju dužnost obavljati profesionalno, kao Pločanin moram i želim ukazati na neprihvatljiv odnos vladajućeg HDZ-a i partnera prema građanima i ovom Gradu koji im očito služi kao blagajna iz koje će uzeti što više mogu. Naime, Dugandžić je nedavno otišao s radnog mjesta u “Luci Ploče d.d.” uz izdašnu otpremninu, i eto odlučio pri kraju svog mandata “pokupiti” i od Grada što se može.

Za pretpostaviti je da ova odluka nije posljedica nastojanja da se unaprijedi funkcioniranje grada, jer bi se na nju odlučili odmah po prekidu radnog odnosa i tu istu odluku bi vrlo vješto upakirali u medijima.
Stoga se približavamo jasnijoj slici, u kojoj će Dugandžić kao “profesionalac”, dobiti 5-6 plaća kao i da će ostvariti pravo na dodatnih 6 nakon prestanka obnašanja dužnosti. Dakle, trgovački tandem Vejić-Dugandžić će novčani iznos za cca 12 mjesečnih plaća uzeti od Pločana koji su i dosad izdašno plaćali “volontiranje” dogadonačelnika. Preciznije, iznos place je oko 14 500 kuna, pa će za nešto više od 5 mjeseci “profesionalnog” obnašanja dužnosti Dugandžića Vejić oteti od Pločana nešto manje od 200 000 kuna.

Posljedica ove, za svaku moralnu osobu, nakazne odluke je isključivo predizborna trgovina, a očito je i mišljenje koje Vejić i Dugandžić imaju prema svojim sugrađanima od kojih danas “otimaju” novac i stavljaju u svoj džep, a za par dana će sugrađane nagovarati da glasaju za taj isti trgovačko-eksploatacijski tandem Vejić-Dugandžić.


Ono što je još žalosnije od ove odluke je činjenica da nas, ako dopustimo, čeka u sljedećih 6 mjeseci još veliki broj političkom trgovinom motiviranih odluka Vejića. Ono u što možemo biti sigurni jeste da će osjećaj svake a poglavito financijske odgovornosti izostati, a novac koji potroši u svom predizbornom shopingiranju će se oteti od Pločana.

Poštovani Pločani, vodstvo Grada je odabrano da donosi odluke na dobrobit zajednice, a ne politički podobnog pojedinca. Kako se predizbono ponaša Vejić je pokazao već kreiranjem proračuna za 2013. godinu, te disproporcijom obećanog i realiziranog. Licemjerje ne smije biti nusprodukt demokracije, pa apeliram na gradske vijećnike da onemoguće ovo pustošenje gradske blagajne u predizbornoj trgovini gospodina Vejića.

Poštovani Pločani, Vejiću ovo nije “prvi put”. Zapamtite to jer će on i ostali mu politički bliski ortaci od vas za par mjeseci tražiti podršku za još jedan mandat u kojem žele nastaviti sa ovakvom praksom.

Mišo Krstičević