Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević pozvao na zajedništvo na putu razvoja Ploča

Gradonačelnik Ploča na svojoj službenoj stranici podijelio je zanimljiv komentar u kojem poziva sve političke čimbenike vezane za grad Ploče na zajedništvo u pitanju projekata i svih drugih akata koji se tiču razvoja Ploča. Komentar prenosimo u cijelosti:

Nakon svih događaja i aktivnosti u proteklom razdoblju, želim uputiti iskrene zahvale i priznanja ministru Ćoriću, našem Pločaninu, na svemu što je dosad učinio za Ploče. Čovjek je to koji može biti za primjer svima nama u pomaganju razvoja naše lokalne jedinice.

Hvala i Hrvatskim vodama što su odlučile donirati sredstva Gradu Pločama, odnosno Javnoj ustanovi Izvor, nakon, s naše strane, uspješno predane aplikacije na raspisani natječaj koji je bio otvoren u prosincu 2017. godine, a isto je rezultiralo potpisivanjem ugovora 11. svibnja 2018. godine. Na tom su sastanku bili prisutni direktori/ravnatelji tvrtki/ustanova iz područja vodoopskrbe, čelnici jedinica lokalne samouprave sa ministrom, pomoćnicom ministra, županom, generalnim direktorom Hrvatskih voda, državnom tajnicom i saborskim zastupnikom.


Žao mi je što na tu svečanost nisam bio pozvan, ali shvaćam da je to dio stranačkog načina funkcioniranja u predizborno vrijeme. Stoga, ovim putem zahvaljujem svim zaslužnima na prolasku na natječaju i hvalevrijednoj donaciji Hrvatskih voda.
Odnos prema meni, kao instituciji Gradonačelnika, u ovom je slučaju sekundaran s obzirom da su u pitanju sredstva namjenjena poboljšanju funkcioniranja Grada i tome je nužno sve podrediti.

Također, naglašavam važnost suradnje lokalne i državne razine, odnosno postojanje suradnje u vertikali vlasti, gdje svi skupa, bez obzira na stranačku pripadnost, a u interesu našeg grada, pomažemo u realizaciji projekata.

O projektima koji su zatečeni na različitim razinama prilikom primopredaje vlasti u Gradu, od kojih su neki uspješno, a neki neuspješno prošli na natječajima na koje su prijavljeni, kao i o svim projektima koji su rađeni, sa kojim se apliciralo i koji su realizirani do određene faze, detaljno ćemo, kroz skori naredni period, izvijestiti naše sugrađane.

Zahvaljujem i svim Pločanima koji su svojim radom, kako na lokalnoj razini u protekloj garnituri gradske vlasti, tako i na državnoj razini u vidu dužnosnika ili zaposlenika u ministarstvima, pomogli u vidu pripreme i svih ostalih aktivnosti vezanih kako za projekte, tako i za ostale popratne aktivnosti. Osobno sam izuzetno sretan što smo sve projekte, na čijim je pripremama radio netko drugi prije nas posljednjih 10 godina, uspjeli realizirati već u prvoj godini našeg mandata. Nadam se da će i dalje postojati adekvatna suradnja svih razina vlasti u cilju razvoja i boljeg života u našim Pločama.

Ne mogu se složiti sa tvrdnjom o letargiji koja je zavladala u Pločama zadnjih godinu dana. Duboko sam svjestan da su takve izjave omalovažavanja dio predizbornih zbivanja i da je to, na žalost, nezaobilazan dio hrvatskog stranačkog funkcioniranja.

Osobno, pristajem na takav način odnosa, ako će on rezultirati boljitku našeg grada jer vrijednost nam određuju dobra djela, a ne lijepi osjećaji koje imamo.

Zajedno sa svojim timom radit ćemo sve što je u našoj moći i isključivo ćemo biti motivirani naš grad učiniti ugodnijim mjestom za život, gradom koji će svojim primjerom doprinijeti demografskoj slici Hrvatske, gradom u koji će se ljudi vraćati i time doprinositi njegovom dodatnom razvoju.

Još jedan put hvala svima i pozivam sve da na putu razvoja radimo zajedno.

Mišo Krstičević/facebook