Politika i gospodarstvo

MIŠO KRSTIČEVIĆ: Osigurali smo da pedijatrijska ordinacija u Pločama nastavi s radom!

Grad Ploče osigurao je da pedijatrijska ordinacija u Pločama nastavi s radom, podijelio je to danas na svom službenom profilu pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević.

“Cijenjeni sugrađani,

briga za naše građane, pogotovo one najmlađe, nama je na prvom mjestu. Zbog toga nismo dopustili da Ploče ostanu bez pedijatrijske ordinacije i sretan sam što smo uspjeli dogovoriti da dr. med. spec. pedijatrije Latif Uzunaj radi u ordinaciji do dolaska pedijatrice koja je trenutno na specijalizaciji.


Ovim putem se želim zahvaliti dr. Vinku Matiću, ravnatelju Doma zdravlja u Pločama, na razumijevanju i spremnosti da zajedno riješimo ovu situaciju.

Inače, odgovornost je osnivača, u ovom slučaju Dubrovačko – neretvanske županije, da na vrijeme predviđa i sustavno vodi brigu o zaštiti zdravlja građana. Nažalost, njihovu ulogu morali smo preuzeti mi pa smo izdvajanjem određenih novčanih sredstava uspjeli riješiti ovaj problem. Nadam se da do ovakvih situacija ubuduće neće dolaziti i da će građani moći računati na adekvatnu uslugu kakvu zaslužuju” – napisao je Mišo Krstičević.

Podsjetimo, prije dva dana objavili smo priopćenje iz Doma zdravlja Ploče u kome su naveli da zbog odlaska pedijatra dr. Uzunaja u mirovinu, a odgode dolaska dr. Čovo Dujmović sa specijalizacije, te nemogućnosti ugovaranja pedijatrijske ordinacije s HZZO-om bez uposlenog pedijatra mole roditelje djece iz pedijatrijske ordinacije DZ Ploče da djecu do 7 godina upišu kod najbližeg pedijatra, a preko 7 godina u ordinacije obiteljske medicine ili pedijatra – po osobnom izboru.

Ipak, izgleda da je pronađen model kako da se ova neugodna situacija riješi na opće zadovoljstvo djece i roditelja.