Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević izabran između 30 potencijalnih hrvatskih lidera budućnosti

Prenosimo vijest sa službenog facebook profila pločanskog gradonačelnika o laskavom izboru među 30 potencijalnih lidera u hrvatskoj budućnosti:

Ljudi koji mogu mijenjati zemlju

“Jedan od razloga što hrvatsko društvo stagnira gospodarski i politički nedostatak je kvalitetnog vodstva koje bi imalo snage i vizije prevladati duboke društvene podjele, čiji korijeni sežu do početka Drugog svjetskoga rata.


I to na svim poljima – političkom, duhovnom, znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i sportskom. Pretenciozno bi bilo tvrditi da Hrvatska nema kvalitetnih stručnjaka s liderskim talentom.

Ponukani tim problemom, u Večernjem listu odlučili smo odabrati 30 potencijalnih hrvatskih lidera budućnosti, osoba koje su se dosad iskazale na raznim društvenim poljima, ali njihov potencijal na nacionalnom nivou zasad ili nije prepoznat ili nije iscrpljen. Naravno, osim procijenjene kompetencije, jedan od kriterija pri odabiru bio je pokazivanje ambicije da preuzmu vodstvo.”

Večernji tako za našeg gradonačelnika piše:

“Mišo Krstičević mijenja percepciju politike, on radi za opće dobro.

Novom mladom zvijezdom SDP-a postao je na proljeće kada je u svojim Pločama s mjesta gradonačelnika smjenio HDZ-ovca, a titulu ‘najkul’ gradonačelnika u Dalmaciji dobio je već nakon nekih svojih prvih poteza na toj funkciji.
Krstičević živi “dva života”. Ujutro je liječnik u KBC-u Split, popodne vodi grad. Plaću uzima u bolnici, a volonterske se naknade odrekao jer je, kaže, želio poslati poruku da se nekada treba žrtvovati i da upravo političari trebaju biti primjer. Osim što je vrijedan i uspješan, nema ni dlake na jeziku kada treba jasno i glasno zauzeti stav. Vidi se da je idealist, da ima mladenački zanos i energiju za promjene.

To su prepoznali i njegovi sugrađani.”