Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević: Grad je u minusu 8 milijuna kuna. Idemo raditi!

Danas je u uredu Gradonačelnika u Pločama izvršena primopredaja gradonačelničkih dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika Krešimira Vejića i novog pločanskog gradonačelnika Miše Krstičevića.

Tom prilikom je potpisan Zapisnik vezan za primopredaju dužnosti izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Ploča sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Primopredaji su bili nazočni brojni predstavnici medija, budući gradski vijećnici, koalicijski partneri buduće gradske vlasti i zaposlenici Ureda.


Nakon potpisivanja primopredaje, prvu izjavu za medije u svojoj novoj funkciji dao je gradonačelnik Krstičević gdje je istaknuo da je situacija još teža nego se očekivalo. Naime, iz pripremljenih materijala (koje vam dostavljamo na kraju članka) je vidljivo da ukupne nepodmirene obveze Grada, na današnji dan, iznose 8.003.733,00 kn!

– Očekuje nas puno posla, vremena nemamo ali sam optimističan jer imam tim ljudi koji će nas znati izvući iz ove teške krize. Idemo raditi! – izjavio je gradonačelnik Krstičević.

Između ostalih novinskih pitanja, Krstičević je najavio da će njihov prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća grada Ploča biti gospodin Niko Orepić iz Udruge građana Škanj.