Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević gostovao u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” HRT-a

U HRT emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” srijedom se obrađuje tematski blok Lokalne uprave i samouprave gdje se nastoji gledateljstvo upoznati s hrvatskim mjestima, gradovima i općinama te im objasniti kako funkcioniraju.

Gosti su  gradonačelnici/ce i načelnici/ce koji govore o gradu/općini iz kojih dolaze, daju opće informacije o broju stanovnika, demografskim tendencijama, koliko je naselja obuhvaćeno, kulturnu i gospodarsku sliku i zanimljivosti. Gradonačelnici/ce govore o tome po čemu je mjesto posebno i kako odnosno od čega živi, sve čime se ima za pohvaliti, ali i problematiku s kojom se susreću.

Jutros je, skupa sa gradonačelnikom Đakova, gostovao i pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević.


Između općenitih informacija o našem gradu, Mišo je govorio o trenutačnoj demografskoj i gospodarskoj slici Ploča, infrastrukturnim i ostalim projektima na kojima se radi (i ima u planu), o najvažnijim turističkim projektima..

Bilo je govora i o tome s kojim se problemima susreće nova gradska vlast i zašto, te o idejama kako ih riješiti i što je za to potrebno. Gradonačelnik je opet istaknuo nužnost da se državna politika više uključi u rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na području Grada, a koji koče daljnje investicije koje su u planu.

Čim budemo u posjedu snimke gostovanja našeg gradonačelnika, bit će objavljena na našem portalu i facebook stranici.

foto: Mišo Krstičević/facebook