Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević: Činimo sve da svaki dan idemo naprijed jer mi u Pločama nemamo vremena ići unatrag

Jutros je polaganjem vijenaca na centralnom križu groblja Laniština i Spomeniku hrvatskim braniteljima započela službena svečanost proslave Dana Grada Ploča. Predstavnici Grada, braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca, gradski vijećnici i drugi zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Prije toga služena je sveta misa u Crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prepunoj Mini art dvorani Doma sportova Ploča dodjeljene su godišnje nagrade Grada i to:

Osobna nagrada – Slobodan Bobo Grujičić


Osobna nagrada – Luka Gašpar

Skupna nagrada – S.K. Prestige Ploče

Skupna nagrada – MNK Maslina Ploče

Prisutne uvažene goste su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća, Niko Orepić koji je i otvorio svečanu sjednicu i gradonačelnik grada Ploča, Mišo Krstičević koji se ukratko osvrnuo na rad u proteklom razdoblju, zahvalivši se svim gostima, laureatima i čestitavši svim Pločankama i Pločanima Dan Grada .

“Od srpnja 2017. godine do svibnja 2018. godine prijavili smo projekata ukupne vrijednosti preko 30.000.000 kn. Nekoliko nam je projekata u provedbi od kojih bih posebno istaknuo uređenje gradske plaže u Pločama i Izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama. Isto tako, brojni su projekti u završnim fazama evaluacije, a nadamo se pozitivnom ishodu za većinu navedenih projekata.

Posebnu smo pažnju posvetili pripremi projektne dokumentacije kako bismo po otvaranju, za naš Grad bitnih poziva, na vrijeme aplicirali.

Izuzev projekata sufinanciranih od strane EU, na području je grada vidljivo kako aktivno radimo i na brojnim manjim infrastrukturnim projektima: tehnička, plaža u tehničkoj, vidikovac prišnica, šetnica od Doma športova do gradske plaže, šetnica Tatinje – Tanka Punta.. Veliko hvala Hrvatskoj vojsci na svesrdnoj pomoći i podršci. Grad Ploče nastojimo graditi odgovarajući svim zahtjevima modernog doba. Uvjereni smo da to dobro činimo na zadovoljstvo naših sugrađana, a u pogledu prilagodbe Grada izazovima budućnosti, težište stavljamo na podizanje društvenog standarda i uređivanje Grada, rješavanje komunalnih problema, očuvanje kulturne baštine, održivi razvoj i naravno zaštitu okoliša. U tome trebamo podršku sviju, bez podjela jer nam je cilj zajednički.

Želja nam je vratiti mlade i mladost u naš grad jer su oni garant da ćemo ovaj projekt izgurati do kraja. Želim da naši sugrađanj prepoznaju i prihvate ovu nadu i optimizam, od gospodarstvenika do radnika, od đaka do umirovljenika da zajedničkim snagama činimo sve da svaki dan idemo naprijed jer mi u Pločama nemamo vremena ići unatrag. ” – između ostalog je rekao gradonačelnik Krstičević pohvalivši i dobru suradnju s najvećim gradskim gospodarskim subjektom Lukom Ploče.

Okupljenima se obratila i dožupanica Žaklina Marević naglasivši da Ploče uvijek u ostvarivaanju svojih ciljeva mogu računati na podršku Županije, istaknuvši ulogu razvojne agencije DUNEA u višemilijunskim projektima u gradu, posebno projekt poduzetničkog inkubatora, prirodne baštine, zavičajne zbirke i druge..

Također, svojim literalnim uratcima su se predstavile i učenice pločanske Srednje škole koje su uveličale ovaj svečani dan.

Na kraju svečane sjednice priređen je prigodan domjenak u holu dvorane.