Politika

MIROSLAV ŠKORO U PLOČAMA: Osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju, 29. studenoga 2020., u Pločama podružnicu Dubrovačko-neretvanske županije. Za predsjednika podružnice izabran je umirovljeni pukovnik HV-a Domagoj Franić, dopredsjednici su Ksenija Musa, Josip Vučković, Petar Rebac, Antonio Ficović, Mateo Haičman i Zdenko Vuksan, a rizničar Petar Matković.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika i politički tajnik Mario Radić i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Škoro je naglasio kako se Domovinski pokret u proteklih nekoliko mjeseci od 29. veljače, pokazao kao kvalitetna politička opcija koja ja potrebna Hrvatskoj.


”Uspjeli smo izboriti 16 saborskih mandata, i nadamo se dobrom rezultatu na lokalnim izborima, bit ćemo toliko potrebna promjena, vidite i sami kako se vladajući ponašaju”, rekao je Škoro.

Novoizabrani predsjednik podružnice Domagoj Franić rekao je kako očekuje pokretanje gospodarstva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

“Očekujemo promjenu sustava jer HDZ koji je na vlasti sa svojim pulenima je doveo da togada južna županija u punom smislu opravdava naziv ”što južnije, to tužnije”. Pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo za dobrobit svog naroda”, rekao je Franić.

Škoro o aferi Sučič: To je taj novi HDZ, festival bahatosti, što je za bogove nije za volove

Škoro je na upit novinara komentirao i privođenje državnog tajnika Sučića u Vukovaru i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta prilikom kontrole epidemioloških mjera.

”Oni su se tukli se s policajcima, razbili lokal i policijsku stanicu i onda su na intervenciju nekoga pušteni, a ukazivalo je na to da moraju biti zadržani. Premijer može nakon nesretne pucnjave na Trgu svetog Marka izjaviti istoga trenutka da je zato kriv Domovinski pokret i ja imenom i prezimenom, a u ovoj situaciji njegov ministar i potpredsjednik Vlade Medved izjavljuje da treba provjeriti navodnu situaciju. Je li razbio staklo od pet cm ili tri cm, je li tukao policajca manjeg ili većeg čina, i pri tome su se događale tako ružne stvari da su na nacionalnoj osnovi vrijeđali i tako vrijeđali svoje koalicijske partnere. Bit ćemo opet u situaciji ujeo vuk magare i to je promjena zbog koje postoji Domovinski pokret i mi ćemo tu promjenu napraviti”, zaključio je Škoro.

Na upite treba li zakon o zaštiti pučanstva mijenjati po hitnoj proceduri i je li za kažnjavanje građana i za proglašenje izvanrednog stanja, Škoro je odgovorio:

”Hrvatska je bila u totalnom zaključavanju na 19 oboljelih, jedno vrijeme je bilo normalno da ih bude oboljelih po 3500, problematično je kako se podaci uzorkuju i obrađuju. Definitivno smatram da svaku ozbiljniju odluku koja se tiče ljudskih i ustavnih prava treba donositi Hrvatski sabor. Bojim se da ćemo posljedice ispaštati još dugo.”

Foto: Ploče Online

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni