Politika

Ministrica Vučković u šoku: Njezine dvije prijateljice završile iza rešetaka

Ministrici poljoprivrede Mariji Vučković nije lako, piše likemetkovic. Dvije njezine predobre prijateljice su završile iza rešetaka. Ministrica je fotografiju na kojoj pozira s Josipom Rimac i svojom šeficom kabineta Ružicom Njavro, objavila na Facebooku uz potpis: Uvijek zajedno!

Ministrica je u izjavi za 24sata samo kratko rekla da su joj njih dvije doista prijateljice. Na pitanje kako se osjećala i je li bila šokirana njihovim uhićenjem, samo je rekla: “Neka institucije rade i radit će svoj posao neovisno, to tako mora biti… Samu akciju dalje od toga ne mogu komentirati”.

Ljudi bliski ministrici kazali su za 24 sata da ju je cijela situacija teško pogodila.


Jutrošnjim uhićenjem predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića počela je velika policijska akcija u sklopu koje je privedeno još nekoliko osoba, među njima i državnih dužnosnika i gospodarstvenika, koji se povezuju s istragom o ilegalnoj gradnji vjetroelektrana. Sumnja se da su počinili kaznena djela gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije. HRT neslužbeno doznaje da su drugi smjer istrage poljoprivredne potpore.

Osim Jakupčića uhićeni su i voditelj splitske uprave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, načelnica Gračaca Nataša Turbić te šibenski poduzetnik Ante Sladić.

Vlada je priopćila kako je na današnjoj telefonskoj sjednici razriješila dužnosti Josipu Rimac i Anu Mandac.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni