Politika i gospodarstvo

Ministar Tomislav Ćorić prekosutra u Pločama, tema odlagalište otpada Lovornik

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zajedno sa suradnicima, posjetit će u srijedu Ploče i sudjelovati na prezentaciji na temu primjene odredbi zakona o održivom gospodarenju otpadom, prenaoi Radio Ploče. Ministar će, između ostaloga, govoriti i o situaciji s odlagalištem otpada Lovornik u Baćini, što je u posljednje vrijeme vruća tema.

Podsjetimo, prezentacija na temu primjene odredbi Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta i Dinamike zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske, prema zahtjevu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, će se održati 12.6.2019. u 19:00 sati u Domu kulture Ploče.

Naime, prema najavama otpad iz Dubrovnika i Metkovića trebao bi se odvoziti na odlagalište Lovornik, što građanima Ploča, a posebno stanovnicima Baćine nije prihvatljivo. Stoga se već osnovala građanska inicijativa S.O.S. Baćinska jezera koja je poručila da neće dopustiti da se otpad iz nekih drugih gradova dovozi na Lovornik, a i gradonačelnik Mišo Krstičević je na istom sastanku rekao da “zabrinuti građani mogu mirno spavati jer niti jedna odluka lokalne vlasti neće omogućiti prostor za dovoženje otpada u Ploče. O svemu bi, najavljeno je, ubrzo stav trebalo zauzeti pločansko Gradsko vijeće”.