Politika i gospodarstvo

Ministar Tolušić: Poljoprivrednici bi trebali osigurati nasade i usjeve

Ministar poljoprivrede Tomislav Toulušić pozvao je jučer u Dubrovniku sve poljoprivrednike koji su zbog elementarnih nepogoda ostali bez uroda da osiguraju usjeve i trajne nasade jer država i EU sufinanciraju nastale štete na osiguranim poljima sa 65 posto. Istaknuo je i kako Dubrovačko-neretvanska županija nije samo turistički važan, nego i izrazito poljoprivredno važan prostor.

Ministar se sastao sa županom Nikolom Dobroslavićem, ali i s predstavnicima gradova i općina iz cijele Županije.

Teme su bile vezane uz sektor poljoprivrede, ruralnog razvoja i raspolaganja poljoprivrednim zemljištem s posebnim osvrtom na elementarne nepogode koje su ove godine pogodile velik broj poljoprivrednika. Razgovarali smo i kako pomoći poljoprivrednicima na području Dubrovačko-neretvanske županije da kvalitetnije i bolje žive, kazao je ministar Tolušić, nakon sastanka.


Dodao je kako bi poljoprivrednici trebali osigurati svoje nasade što bi im omogućilo nadoknade štete i do 65 posto.

Župan Dobroslavić također je podržao ministrov stav o osiguranju usjeva i nasada te dodao kako su danas razgovarali o važnim pitanjima za Županiju.

Projekti na kojima radimo su navodnjavanje doline Neretve, sprječavanje zaslanjivanja vode, centar kompetencije za agrume te dvije ribarske luke.

Ministar Toulušić jučer je u Dubrovniku otvorio međunarodni kongresa Aquaculture Europe (AE) koji je okupio je oko 1600 sudionika iz cijelog svijeta.

dubrovniknet.hr