Politika i gospodarstvo

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić u posjetu Pločama

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić održao je radni sasatanak s pločanskim gradonačelnikom Vejićem, predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Mihaljevićem, te pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ploča Izvorom Škubonjom. Sastanku je nazočio i Dasen Jasprica v.d. predstojnik Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u Područnom uredu Dubrovnik.

Između ostalog, na sastanku se raspravljalo o problematici nezaposlenosti, poticanju zapošljavanja kroz racionalno korištenje sredstava EU, te općenito suradnji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava s jedinicama lokalne samouprave.

Ministar Ćorić pohvalio je Grad Ploče za vrlo aktivno korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja te istaknuo kako je od predstavnika Grada Ploča dobio konkretne prijedloge kako i na koji način pospješiti i poboljšati mjere Zavoda za 2017. godinu.


“Ovakvi sastanci sa jedinicama lokalne samouprave imaju za cilj prije svega detektirati probleme s kojima se lokalne jedinice suočavaju u kontekstu povećanja zaposlenosti. Uočili smo da je ono što je potrebno jedinicama lokalne samouprave povećanje apsorbcijskog kapaciteta za projekte financirane iz sredstava EU”, istaknuo je ministar Ćorić.

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić također je istaknuo zadovoljstvo održanim radnim sastankom posebice naglasivši kako će ovakva komunikacija s resornim Ministarstvom donijeti poboljšanje sustava mjera krajnjim korisnicima, odnosno ljudima koji su na Zavodu i traže svoju priliku za tržište rada.

“Ministru smo ukazali na određene probleme na koje smo nailazili u realizaciji mjera zapošljavanja, te uočene nedostatke za koje se nadamo da će se otkloniti kroz neke buduće Programe koje ćemo kao Grad zasigurno i nadalje pratiti”, rekao je gradonačelnik Vejić ovom prilikom.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić u sklopu ovog posjeta Pločama, između ostalog obišao je i neke lokacije površina na kojima su u Pločama, unutar Programa javnih radova, radili upravo zaposleni kroz tu mjeru.