Politika

MINISTAR NE POPUŠTA Božinović najavio nove mjere za svadbe, skupove i sportske događaje

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, za Dnevnik Nove TV najavio je kako će Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti nove mjere koje će obuhvaćati jadransku regiju koja je trenutno označena narančasto, donosi Slobodna Dalmacija.

– Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti – objasnio je i kazao kako će nove mjere biti na snazi od ponedjeljka.

Po pitanju masovnih okupljanja, pooštravaju se mjere za svadbe za koje je ministar kazao kako će dozvoliti najviše 200 do 300 ljudi, a skupovi će se ograničiti na 50 do 1000 ljudi. Za njih će odgovornost preuzeti lokalni stožeri, a uvjet za dolazak bit će COVID potvrda koju će morati imati i svi koji planiraju biti na sportskim natjecanjima.


– Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu. Cijepljenje je jamstvo za osobu koja je cijepljenja,  sve dok traje epidemija treba se čuvati na ovaj ili onaj način- kaže Božinović, donosi Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni