Politika

Ministar Ćorić obišao radove na sanaciji obale Neretve u Kominu

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je obišao radove na sanaciji desne obale rijeke Neretve u Kominu u društvu državnog tajnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, ravnateljice Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora Elizabete Kos te zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Valentina Dujmovića i direktorice Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana Irine Putice.


Projekt obuhvaća radove na uređenju obale u duljini od 544 metra. Sanacijom obale, pored postizanja propisanih kota obrane od poplava, rješava se problem stabilnosti i sigurnosti obale, zaštita obale od erozivnog djelovanja vode te se uklanjaju postojeći objekti (nasuta i betoniran parkirališta, pristaništa i stepenište).

Radovi na projektu vrijednom 23.4 mil. kuna su počeli u ožujku 2019., a trenutno je realizirano je 95% ugovora. Dovršetak svih radova se očekuje za mjesec dana.

Izvor: Like Metković

Foto: Jure Zovko

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni